Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do

Czasami po zakończonej fermentacji nasze, domowe wino, cukrówka lub zacier pozostają mętne i nie chcą się wyklarować. Powodem tego zmętnienia może być duża ilość garbników, tanin lub innych związków chemicznych, które są zbyt lekkie i nie chcą opadać na dno fermentatora. W przypadku cukrówek lub zacierów to nie jest, aż tak istotne ponieważ płyn będzie poddany destylacji i zostanie doprowadzony do postaci czystego spirytusu. Inaczej ma się sprawa z winem, które jest produktem finalnym, a więc musi być klarowne bez zmętnień i mieć kryształowy błysk po nalaniu do kieliszka. Szczególnie ważne jest to przy winach białych, które obowiązkowo muszą być klarowane, żeby nie było widać w kieliszku pływających drobinek. W tym celu by dodać ostatecznego szlifu naszym, domowym alkoholom mamy do dyspozycji różne środki klarujące.

NOWOŚCI
Korek aglomerowany 54/64/45mm
Korek aglomerowany 54/64/45mm
9,50 zł
szt.
Hibiskus suszony 50g
Hibiskus suszony 50g
6,50 zł
szt.
Imbir cięty suszony 100g
Imbir cięty suszony 100g
7,90 zł
szt.
Mech irlandzki 10g
Mech irlandzki 10g
2,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Safe Buy
Sklep internetowy Shoper.pl