

- Etykieta retro "wino" - 1szt
- Etykieta retro "nalewka" - 1szt
- Etykieta retro "piwo domowe" - 1szt
- Drożdże gorzelnicze T3
- Zaprawka Coffee Vodka Espresso
- Zaprawka Gruszka Williamsówka
- Zaprawka Śliwowica Beskidzka
- Butelka do piwa Long Ale 330ml
- Kapsle z nadrukiem "Domowy Browar" - 1szt
- Drożdże gorzelnicze Coobra Basic 48
- Zaprawka Tennessee Whiskey
- Zaprawka Wódka Miętowa

Drożdże gorzelnicze Coobra Basic 48

Opis
DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA BASIC 48
Drożdże Coobra Basic to nowoczesna linia drożdży. Łączy w sobie wysoką skuteczność fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę.
Drożdże aktywne COOBRA BASIC 48 to produkt enologiczny, do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych.
6kg cukru – 2-3dni daje14%
7kg cukru – 4-5dni daje16%
8kg cukru lub 9,4kg glukozy – 6-7dni daje20%.
Optymalny zakres temperatury fermentacji: 20-28°C. Przy zastosowaniu 8kg cukru lub 9,4kg glukozy należy dopilnować by temperatura nie przekroczyła: 27°C. Można łączyć w duże nastawy. Waga netto: 120g. Skład: drożdże, pożywka, mikroelementy. Wyprodukowano w Szwecji.
Instrukcja
Wybraną ilość cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 25-28°C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu.
Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 25-28°C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać. W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastawu.