

- Etykieta retro "wino" - 1szt
- Etykieta retro "nalewka" - 1szt
- Etykieta retro "piwo domowe" - 1szt
- Drożdże gorzelnicze T3
- Zaprawka Coffee Vodka Espresso
- Zaprawka Gruszka Williamsówka
- Butelka do piwa Long Ale 330ml
- Zaprawka Tennessee Whiskey
- Zaprawka Śliwowica Beskidzka
- Kapsle z nadrukiem "Domowy Browar" - 1szt
- Zaprawka Honey Whiskey
- Drożdże gorzelnicze Coobra Basic 48

Drożdże gorzelnicze Coobra Basic T3

Opis
DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA BASIC T3
Drożdże Coobra Basic to nowoczesna linia drożdży. Łączy w sobie wysoką skuteczność fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę.
Drożdże aktywne COOBRA BASIC 48 to produkt enologiczny, do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych.
6kg cukru – 2-3dni do14%
7kg cukru – 4-5dni do16%.
Optymalny zakres temperatury fermentacji: 25-28°C.
Można łączyć w duże nastawy.
Waga netto: 90g.
Skład: drożdże, pożywka, mikroelementy.
Wyprodukowano w Szwecji.
Instrukcja
Wybraną ilość cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 25-28°C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu…
Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 25-28°C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać. W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastawu.